Mitt i går´n


4-RÄTTERS NYÅRSSUPÉ, 550:- PER PERSON.


Luta er tillbaka och låt oss laga er nyårsmiddag i år. Maten hämtas kall lördagen den 30 december mellan 14:30-16:30 och är färdig att värma och monteras ihop av er enligt dessa instruktioner!


STARTER


Soppa

Rostad jordärtskocksoppa med getostcréme & skalkrisp

Värm soppan i micron direkt i burken eller häll över i en kastrull, portionera ut i djupa tallrikar, toppa med getostcréme och skalkrisp.


VAL AV FÖRÄTT


Räkcheesecake

Lyxig cheesecake toppat med handskalade räkor, rödlök, dill & stenbitsrom

Lägg upp på en assiett, klara att ätas.


Carpaccio med tryffel

Rå, tunt skivad oxfilé. Toppas med riven parmesanost, rostade pinjenötter, örtolja, ruccola & tryffelcréme

Lägg ut skivor av oxfilé på en assiett. Klicka ut tryffelcrémen. Toppa med parmesanost, nötter och ruccola. Ringla slutligen över örtoljan.


Caprese (vegetarisk)

Tomat & mozzarella, serveras med kockens pesto samt grillat vitlöksbröd

Lägg över på en assiett, klart. Prova att doppa vitlöksbrödet i peston.


VAL AV HUVUDRÄTT


Röding

Smörstekt rödingfilé, serveras med pressad potatis, grillade grönsaker & picklad fänkål tillsammans med en prosecco- & hummersås. Toppas med färsk dill

Värm fisken tillsammans med grönsakerna försiktigt i micron, så att fisken blir varm, men inte het. Alt. värm fisken i ugnen på låg temp (ca. 120), till fiskens innertemperatur når 45 grader för ett perfekt resultat. Värm potatisen i micron direkt på tallriken när fisken är klar. Värm såsen varm separat. Lägg fisken och grönsakerna på tallriken tillsammans med potatis och ringla sedan över sås, lägg dit picklad fänkål och toppa med färsk dill.


Black & white

Oxfilé och fläskfilé, serveras med rödvinssås, hemslagen bearnaisesås, semitorkade tomater, trattkantarellkrisp samt vitlöksdoftande potatisgratäng

Värm köttet tillsammans försiktigt i ugnen till oxfilén når 55 grader (vår rekommendation). Om du vill ha oxfilén well done så värm köttet till 70 grader. Värm potatisgratängen het i micron. Värm rödvinsås. Bearnaisesåsen kan värmas försiktigt till en ljummen temperatur, utan att den skär sig, men den kan även ätas rumstempurerad. Lägg upp allt på tallriken. Toppa med trattkantarellkrispen över köttet.


Schnitzel (vegetarisk)

Schnitzel på bakad rotselleri, serveras med rödvinssås, hemslagen bearnaise, ärtor samt vitlöksdoftande potatisgratäng

Värm potatisgratängen het på den tallriken du ska äta på i micron. Se info om såser ovan. Värm schnitzel och ärtor varmt. Lägg över på tallriken med potatisgratäng, och häll över såserna.


VAL AV EFTERRRÄTT


Pannacotta

Vit chokladpannacotta med passionsfruktspuré samt hembakt havreflarn


Choklad

Chokladmousse med hjortronsylt samt färskostgrädde


Ost

2 sorters ost, serveras med kex samt kockens goda vanilj- & rabarbermarmelad


Vid beställning av supé för minst 8 personer ger vi 10% rabatt om ALLA i sällskapet gör samma matval. Ange då kod MÅNGA vid bokning!


NYÅRSSUPÉN BOKAS OCH BETALAS HÄR!